Rok krále Jana - Houška, Tomáš (Tomáš Houška, 2010)
Pracovní sešit k mezipředmětovému projektu. Vodítko pro realizaci dlouhodobého mezipředmětového projektu, nosné téma se opírá o látku dějepisu (středověk), nejčastěji tedy bude využitelný pro učitele v sedmém ročníku ZŠ nebo paralelních ročnících víceletých gymnázií. Součást řady pracovních sešitů a učebnic Země, lidé, civilizace.Pracovní sešit je postavený tak, aby ho mohl učitel využít buď celý nebo jeho části jako doplněk k jiné výuce, nebo na jeho základě mohl postavit komplexnější douhodobý projekt, v ideálním případě, aby na projektu mohli spolupracovat učitelé různých předmětů vyučujících v téže třídě. Pracovní sešit je vymyšlen tak, aby byl maximálně "samoobslužný" žáky. Učitelé také mohou tento pracovní sešit využívat jako nadstavbový materiál, díky němuž nadaní žáci ZŠ mohou samostatně zpracovávat rozšiřující učivo. Vydavatel počítá s tím, že učitelé si z této kopie pracovního sešitu budou pro žáky operativně tisknout potřebné kopie, případně samostatné pracovní listy, cena tedy obsahuje licenci pro nelimitované množství vytištěných kopií použitých v rámci jedné školy.