Letopisy královské komory I - Vondruška, Vlastimil (MOBA, 2006)
První svazek této řady nabízí tři příběhy. V prvním nazvaném Plzeňské mordy rozřeší Jiří Adam z Dobronína neobvyklý zločin, do něhož jsou zapletení nejvyšší představitelé královského města Plzně. V případu Nepohřbený rytíř musí objasnit podivnou smrt zemana, který opověděl nepřátelství svému mocnému sousedovi. Třetí Případ s alchymistou zavádí královského písaře do severních Čech, kde žije tajemný muž, který údajně objevil tajemství výroby zlata.