Olympijský přelud - Petlach, Tomáš (Tribun EU, 2014)
Máte rádi sport? Zajímá Vás olympiáda? A co takhle zimní olympijské hry v letním rekreačním středisku u moře? Zní to bizarně? Palmy a sníh? Dost otázek. Vítejte v Rusku! Naučte se základní ruská slovíčka a fráze „štraf“, „běz bumági“ a „padarog“ a můžete vyrazit. Doporučené vybavení: Tatra 613, karton kofoly a toaletní papír. Záměrně jsme vyrazili již o čtyři roky dříve. Než atmosféra olympiády 2014 zaznamenávána na milióny terabajtů dat a miliardy dolarů nenávratně investovaných do „nového“ Soči zrodí dokonalý ruský zázrak.