Starým láskám nevolej - Jakoubková, Alena, 1958- (MOBA, 2009)
Laura Weldonová, dcera skotského lorda a české baronky, se po dvaceti letech vrací do Prahy, aby převzala zámeček Steenberg v Polabí, který byl v restituci vrácen její matce. Jako dítě s ní emigrovala s pomocí příbuzných do Velké Británie, kde se usadily ve starobylém rodovém sídle ve Skotsku. Otce, který byl odsouzen na patnáct let do vězení za podněcování k vlastizradě, nikdy nepoznala, neboť zemřel ještě před jejím narozením za nikdy nevysvětlených okolností. Atraktivní mladá žena, úspěšná nakladatelka a autorka dětských knih, žije po rozvodu s nevěrným manželem osaměle. Štěstí jí nepřinese ani opětovné setkání se zubním lékařem Pavlem Pechem, bývalým spolužákem a první dětskou láskou.