Podobni bohům - Troska, Jan Matzal (Albatros Media a.s., 2014)
Na začátku druhé dílu trilogie Zápas s nebem opouštějí naši hrdinové Mars, kde svým umem přispěli k porážce Smrtonoše. Jejich další cíl? Venuše. Tady nejprve narazí na primitivní formy života, který je podoben životu na Zemi v době druhohor, pak se ale objeví stroje civilizace, které je na stejné, ne-li vyšší, úrovni jako jejich. Naši hrdinové jsou na jeden z těchto strojů, který si sami pro sebe nazvou Žlutý přízrak, zavlečeni, a začíná nebezpečná hra s nepřítelem, který nezná slitování…