Krásný jako Karel - Walló, Olga (Viking, 2014)
Režisérka, překladatelka a spisovatelka Olga Walló se ve svém románu vrací na přelom devatenáctého a dvacátého století, k postavám svých prarodičů – Karla Michaela Walló a Marie Hájkové. Prostřednictvím jejich příběhu sleduje i obě jejich rodiny známých pražských uzenářů, se všemi životními radostmi i osudovými tragédiemi.Jedná se o třetí díl volného románového cyklu Věže Svatého Ducha, kde je každý díl samostatným dějovým celkem.