


Epub
Pro půjčování e-knih musíte být přihlášeni.
Jak si půjčit online?
Lahoda : evoluce lidských chutí /
Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? P...
Hlavní autor: | Dunn, Rob R. |
---|---|
Další autoři: | Sanchez, Monica, Šindelka, Jan, 1980- |
Médium: | Elektronická kniha |
Jazyk: | Česky |
Vydáno: |
Brno :
Host,
2022
|
Vydání: | První vydání |
Témata: | |
Štítky: |
Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
|
LEADER | 03021cam a2200649 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 272920 | ||
003 | CZ PrSKC | ||
005 | 20240628161344.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 220923s2022 xr a e f 001 0 cze d | ||
015 | |a cnb003457494 | ||
020 | |a 9788027511457 |q (brožováno) | ||
035 | |a (OCoLC)1357139254 | ||
040 | |a UHG001 |b cze |d CBA001 |d BOA001 |e rda | ||
041 | 1 | |a cze |h eng | |
072 | 7 | |a 572 |x Fyzická antropologie |2 Konspekt | |
080 | |a 612.87 |2 MRF | ||
080 | |a 641/642 |2 MRF | ||
080 | |a 613/614 |2 MRF | ||
080 | |a 572.1/.4 |2 MRF | ||
080 | |a 316.7-026.18 |2 MRF | ||
080 | |a 575.8 |2 MRF | ||
080 | |a (0.062) |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Dunn, Rob R. |7 xx0195528 |4 aut | |
240 | 1 | 0 | |a Delicious. |l Česky |
245 | 1 | 0 | |a Lahoda : |b evoluce lidských chutí / |c Rob Dunn, Monica Sanchezová ; přeložil Jan Šindelka |
246 | 3 | 0 | |a Evoluce lidských chutí |
250 | |a První vydání | ||
264 | 1 | |a Brno : |b Host, |c 2022 | |
300 | |a 358 stran : |b ilustrace ; |c 21 cm | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
500 | |a Přeloženo z angličtiny | ||
504 | |a Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík | ||
520 | 2 | |a Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. |b Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Poznatky z nejnovějších vědeckých výzkumů provedených u primátů i lidí se v knize prolínají s příběhy z kulinářských cest a přinášejí zevrubnou historii chutí. Nakladatelská anotace. Kráceno. | |
650 | 0 | 7 | |a chuť |7 ph119234 |x fyziologické aspekty |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a jídlo |7 ph634636 |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a zdraví |7 ph127590 |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a antropogeneze |7 ph118527 |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a kulturní evoluce |7 ph115031 |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a evoluční biologie |7 ph114507 |2 czenas |
650 | 0 | 9 | |a taste |x physiological aspects |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a food |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a health |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a anthropogenesis |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a cultural evolution |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a evolutionary biology |2 eczenas |
655 | 7 | |a populárně-naučné publikace |7 fd131864 |2 czenas | |
655 | 9 | |a popular works |2 eczenas | |
700 | 1 | |a Sanchez, Monica |7 pna20221164627 |4 aut | |
700 | 1 | |a Šindelka, Jan, |d 1980- |7 xx0133111 |4 trl | |
900 | |a ABA001 |b 20 | ||
044 | |a xr | ||
910 | |a RBIT002 | ||
998 | |d 367666 |a https://core.palmknihy.cz/api/books/367666/cover?rpi9pi |b https://core.palmknihy.cz/api/books/367666/cover/400?rpi9pi |c https://core.palmknihy.cz/api/books/367666/cover/50?rpi9pi |e 2027-08-25 |g 360 |i 9788027511457 |j https://core.palmknihy.cz/api/books/367666/preview.epub |k https://core.palmknihy.cz/api/books/367666/preview.pdf |l |q 49 |r 1 |s https://www.palmknihy.cz/kniha/367666 |t ebook |y 2022 |z 0 | ||
999 | |d 272918 |