Cover not available
Hodnocení knihy Náhled e-knihy:

PDF
Pro půjčování e-knih musíte být přihlášeni.
Jak si půjčit online?

Staročeské umění kuchařské /

Jedná se o starší fázi staročeské kuchyně. Předpisy pocházejí z doby před příchodem brambor, které výrazně ovlivnily českou kuchyni. Kromě brambor postrádá i další zemědělské plodiny, které se do Evropy dostaly v důsledku portugalských a španělských objevů. Vařilo se zejména z místních zdrojů, z obi...

Celý popis

Hlavní autor: Zíbrt, Čeněk, 1864-1932
Další autoři: Faktor, Viktor, 1944-2017, Hrubý, Michal
Médium: Elektronická kniha
Jazyk: Česky
Vydáno: V Praze : Dauphin, 2012
Edice: Sporáček
Témata:
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
Shrnutí: Jedná se o starší fázi staročeské kuchyně. Předpisy pocházejí z doby před příchodem brambor, které výrazně ovlivnily českou kuchyni. Kromě brambor postrádá i další zemědělské plodiny, které se do Evropy dostaly v důsledku portugalských a španělských objevů. Vařilo se zejména z místních zdrojů, z obilnin, luštěnin, zvěřiny, lesních plodů, a ryb z českých řek. Obsahuje zejména recepty z kuchyní aristokratů a bohatých měšťanů.
Soubor receptů staročeských kuchařek, od první rukopisné z 15. století a konče Kuchařskou knihou Kateřiny Koniášové z roku 1712.
Popis jednotky: Terminologický slovník
V tiráži uvedeno: podle původního vydání z roku 1927 edičně připravili Viktor Faktor a Michal Hrubý
Fyzický popis: 584 s. : faksim. ; 25 cm
ISBN: 9788072724000