

Pro půjčování e-knih musíte být přihlášeni.
Jak si půjčit online?
Staročeské umění kuchařské /
Jedná se o starší fázi staročeské kuchyně. Předpisy pocházejí z doby před příchodem brambor, které výrazně ovlivnily českou kuchyni. Kromě brambor postrádá i další zemědělské plodiny, které se do Evropy dostaly v důsledku portugalských a španělských objevů. Vařilo se zejména z místních zdrojů, z obi...
Hlavní autor: | Zíbrt, Čeněk, 1864-1932 |
---|---|
Další autoři: | Faktor, Viktor, 1944-2017, Hrubý, Michal |
Médium: | Elektronická kniha |
Jazyk: | Česky |
Vydáno: |
V Praze :
Dauphin,
2012
|
Edice: |
Sporáček
|
Témata: | |
Štítky: |
Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
|
Shrnutí: |
Jedná se o starší fázi staročeské kuchyně. Předpisy pocházejí z doby před příchodem brambor, které výrazně ovlivnily českou kuchyni. Kromě brambor postrádá i další zemědělské plodiny, které se do Evropy dostaly v důsledku portugalských a španělských objevů. Vařilo se zejména z místních zdrojů, z obilnin, luštěnin, zvěřiny, lesních plodů, a ryb z českých řek. Obsahuje zejména recepty z kuchyní aristokratů a bohatých měšťanů. Soubor receptů staročeských kuchařek, od první rukopisné z 15. století a konče Kuchařskou knihou Kateřiny Koniášové z roku 1712. |
---|---|
Popis jednotky: |
Terminologický slovník V tiráži uvedeno: podle původního vydání z roku 1927 edičně připravili Viktor Faktor a Michal Hrubý |
Fyzický popis: |
584 s. : faksim. ; 25 cm |
ISBN: |
9788072724000 |