Cover not available
Hodnocení knihy Náhled e-knihy:

PDF
Pro půjčování e-knih musíte být přihlášeni.
Jak si půjčit online?

Staročeské umění kuchařské /

Jedná se o starší fázi staročeské kuchyně. Předpisy pocházejí z doby před příchodem brambor, které výrazně ovlivnily českou kuchyni. Kromě brambor postrádá i další zemědělské plodiny, které se do Evropy dostaly v důsledku portugalských a španělských objevů. Vařilo se zejména z místních zdrojů, z obi...

Celý popis

Hlavní autor: Zíbrt, Čeněk, 1864-1932
Další autoři: Faktor, Viktor, 1944-2017, Hrubý, Michal
Médium: Elektronická kniha
Jazyk: Česky
Vydáno: V Praze : Dauphin, 2012
Edice: Sporáček
Témata:
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
LEADER 03321nam a2200625 a 4500
001 263026
003 CZ PrSKC
005 20240628161028.0
007 ta
008 120206s2012 xr h e 000 0 cze
015 |a cnb002265717 
020 |a 9788072724000  |q (váz.) 
035 |a (OCoLC)780138660 
040 |a ABA001  |b cze 
043 |a e-xr--- 
045 |a o-v- 
072 7 |a 641  |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla  |2 Konspekt 
080 |a 641/642(091)  |2 MRF 
080 |a 641/642  |2 MRF 
080 |a 087.6:641/642  |2 MRF 
080 |a 641.568(437.3)  |2 MRF 
080 |a (437.3)  |2 MRF 
080 |a (048.8)  |2 MRF 
080 |a (083.12)  |2 MRF 
100 1 |a Zíbrt, Čeněk,  |d 1864-1932  |7 jk01152578  |4 aut 
245 1 0 |a Staročeské umění kuchařské /  |c podle původního vydání z roku 1927 věnovanému váženému panu Opplovi, majiteli hotelu Palace, zasloužilému protektoru Staré gardy mistrů kuchařů v Praze edičně upravil a náležitými předmluvami vybavil Viktor Faktor 
260 |a V Praze :  |b Dauphin,  |c 2012 
300 |a 584 s. :  |b faksim. ;  |c 25 cm 
490 1 |a Sporáček ;  |v sv. 3 
500 |a Terminologický slovník 
500 |a V tiráži uvedeno: podle původního vydání z roku 1927 edičně připravili Viktor Faktor a Michal Hrubý 
520 2 |a Jedná se o starší fázi staročeské kuchyně. Předpisy pocházejí z doby před příchodem brambor, které výrazně ovlivnily českou kuchyni. Kromě brambor postrádá i další zemědělské plodiny, které se do Evropy dostaly v důsledku portugalských a španělských objevů. Vařilo se zejména z místních zdrojů, z obilnin, luštěnin, zvěřiny, lesních plodů, a ryb z českých řek. Obsahuje zejména recepty z kuchyní aristokratů a bohatých měšťanů. 
520 2 |a Soubor receptů staročeských kuchařek, od první rukopisné z 15. století a konče Kuchařskou knihou Kateřiny Koniášové z roku 1712. 
648 7 |a 11.-18. století  |7 ch757114  |2 czenas 
648 7 |a 16.-18. století  |7 ch757029  |2 czenas 
650 0 7 |a dějiny gastronomie  |7 ph484339  |z Česko  |y 11.-18. století  |2 czenas 
650 0 7 |a kuchařství  |7 ph115027  |z Česko  |y 11.-18. století  |2 czenas 
650 0 7 |a kuchařské knihy  |7 ph122000  |z Česko  |y 16.-18. století  |2 czenas 
650 0 7 |a česká jídla  |7 ph116856  |y 16.-18. století  |2 czenas 
650 0 9 |a history of gastronomy  |z Czechia  |y 11th-18th centuries  |2 eczenas 
650 0 9 |a cookery  |z Czechia  |y 11th-18th centuries  |2 eczenas 
650 0 9 |a cookbooks  |z Czechia  |y 16th-18th centuries  |2 eczenas 
650 0 9 |a Czech cookery  |y 16th-18th centuries  |2 eczenas 
655 7 |a přehledy  |7 fd133202  |2 czenas 
655 7 |a kuchařské recepty  |7 fd132687  |2 czenas 
655 9 |a surveys  |2 eczenas 
655 9 |a cookbooks  |2 eczenas 
700 1 |a Faktor, Viktor,  |d 1944-2017  |7 jn20000400655  |4 aui  |4 edt 
700 1 |a Hrubý, Michal  |7 jx20120206010  |4 edt 
830 0 |a Sporáček 
900 |a ABA001  |b 17 
044 |a xr 
910 |a RBIT002 
998 |d 167831  |a https://core.palmknihy.cz/api/books/167831/cover?0  |b https://core.palmknihy.cz/api/books/167831/cover/400?0  |c https://core.palmknihy.cz/api/books/167831/cover/50?0  |e   |g 592  |i 9788072724000  |k https://core.palmknihy.cz/api/books/167831/preview.pdf  |l   |q 49  |r 1  |s https://www.palmknihy.cz/kniha/167831  |t ebook  |y 2011  |z 0 
999 |d 263024