

Pro půjčování e-knih musíte být přihlášeni.
Jak si půjčit online?
Staročeské umění kuchařské /
Jedná se o starší fázi staročeské kuchyně. Předpisy pocházejí z doby před příchodem brambor, které výrazně ovlivnily českou kuchyni. Kromě brambor postrádá i další zemědělské plodiny, které se do Evropy dostaly v důsledku portugalských a španělských objevů. Vařilo se zejména z místních zdrojů, z obi...
Hlavní autor: | Zíbrt, Čeněk, 1864-1932 |
---|---|
Další autoři: | Faktor, Viktor, 1944-2017, Hrubý, Michal |
Médium: | Elektronická kniha |
Jazyk: | Česky |
Vydáno: |
V Praze :
Dauphin,
2012
|
Edice: |
Sporáček
|
Témata: | |
Štítky: |
Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
|
LEADER | 03321nam a2200625 a 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 263026 | ||
003 | CZ PrSKC | ||
005 | 20240628161028.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 120206s2012 xr h e 000 0 cze | ||
015 | |a cnb002265717 | ||
020 | |a 9788072724000 |q (váz.) | ||
035 | |a (OCoLC)780138660 | ||
040 | |a ABA001 |b cze | ||
043 | |a e-xr--- | ||
045 | |a o-v- | ||
072 | 7 | |a 641 |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |2 Konspekt | |
080 | |a 641/642(091) |2 MRF | ||
080 | |a 641/642 |2 MRF | ||
080 | |a 087.6:641/642 |2 MRF | ||
080 | |a 641.568(437.3) |2 MRF | ||
080 | |a (437.3) |2 MRF | ||
080 | |a (048.8) |2 MRF | ||
080 | |a (083.12) |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Zíbrt, Čeněk, |d 1864-1932 |7 jk01152578 |4 aut | |
245 | 1 | 0 | |a Staročeské umění kuchařské / |c podle původního vydání z roku 1927 věnovanému váženému panu Opplovi, majiteli hotelu Palace, zasloužilému protektoru Staré gardy mistrů kuchařů v Praze edičně upravil a náležitými předmluvami vybavil Viktor Faktor |
260 | |a V Praze : |b Dauphin, |c 2012 | ||
300 | |a 584 s. : |b faksim. ; |c 25 cm | ||
490 | 1 | |a Sporáček ; |v sv. 3 | |
500 | |a Terminologický slovník | ||
500 | |a V tiráži uvedeno: podle původního vydání z roku 1927 edičně připravili Viktor Faktor a Michal Hrubý | ||
520 | 2 | |a Jedná se o starší fázi staročeské kuchyně. Předpisy pocházejí z doby před příchodem brambor, které výrazně ovlivnily českou kuchyni. Kromě brambor postrádá i další zemědělské plodiny, které se do Evropy dostaly v důsledku portugalských a španělských objevů. Vařilo se zejména z místních zdrojů, z obilnin, luštěnin, zvěřiny, lesních plodů, a ryb z českých řek. Obsahuje zejména recepty z kuchyní aristokratů a bohatých měšťanů. | |
520 | 2 | |a Soubor receptů staročeských kuchařek, od první rukopisné z 15. století a konče Kuchařskou knihou Kateřiny Koniášové z roku 1712. | |
648 | 7 | |a 11.-18. století |7 ch757114 |2 czenas | |
648 | 7 | |a 16.-18. století |7 ch757029 |2 czenas | |
650 | 0 | 7 | |a dějiny gastronomie |7 ph484339 |z Česko |y 11.-18. století |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a kuchařství |7 ph115027 |z Česko |y 11.-18. století |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a kuchařské knihy |7 ph122000 |z Česko |y 16.-18. století |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a česká jídla |7 ph116856 |y 16.-18. století |2 czenas |
650 | 0 | 9 | |a history of gastronomy |z Czechia |y 11th-18th centuries |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a cookery |z Czechia |y 11th-18th centuries |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a cookbooks |z Czechia |y 16th-18th centuries |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a Czech cookery |y 16th-18th centuries |2 eczenas |
655 | 7 | |a přehledy |7 fd133202 |2 czenas | |
655 | 7 | |a kuchařské recepty |7 fd132687 |2 czenas | |
655 | 9 | |a surveys |2 eczenas | |
655 | 9 | |a cookbooks |2 eczenas | |
700 | 1 | |a Faktor, Viktor, |d 1944-2017 |7 jn20000400655 |4 aui |4 edt | |
700 | 1 | |a Hrubý, Michal |7 jx20120206010 |4 edt | |
830 | 0 | |a Sporáček | |
900 | |a ABA001 |b 17 | ||
044 | |a xr | ||
910 | |a RBIT002 | ||
998 | |d 167831 |a https://core.palmknihy.cz/api/books/167831/cover?0 |b https://core.palmknihy.cz/api/books/167831/cover/400?0 |c https://core.palmknihy.cz/api/books/167831/cover/50?0 |e |g 592 |i 9788072724000 |k https://core.palmknihy.cz/api/books/167831/preview.pdf |l |q 49 |r 1 |s https://www.palmknihy.cz/kniha/167831 |t ebook |y 2011 |z 0 | ||
999 | |d 263024 |